Сруб-дом - срубы из Карпат

деревянные дома, бани из сруба с доставкой из Карпат - высокое качество, низкая цена

Отопление в срубе.

Опалення в дерев'яному будинку.

Опалення зрубів (отопление срубов). Кожному з нас хочеться жити в комфорті. Щоб створити найпривабливіше житло, люди намагаються у своєму власному домі встановлювати тільки найсучасніші технічні пристосування. Хороше опалювання вашого дерев'яного будинку - це збереження вашого здоров'я і збереження нервів. Ми постараємося розглянути найбільш популярні види опалювання заміських зрубів в тому числі і будинків з дикого зрубу (дикий сруб).

Існує дві системи опалення: централізована і автономна. Сьогодні все більшої популярності набуває автономна система опалення. Ви можете встановити у своєму дерев'яному домі спеціальний генератор і постійно почувати себе комфортно. Централізована система опалювання для заміських будинків, сьогодні відходить на другий план.

Цілком можливо, що в майбутньому більшість заміських будинків України опалюватиметься через автономні системи опалення.

Під час планування системи опалювання у своєму дерев'яному зрубі обов'язково треба враховувати усі особливості вашого проекту. Варто зрозуміти наскільки швидко і ефективно вам у вашому дерев'яному будинку зможуть встановити систему опалювання, які будуть витрати на введення в експлуатацію і її подальшу підтримку в робочому стані. Не варто забувати і про естетичність вибраного рішення.

Існує три види опалювання, які застосовуються в дерев'яних будинках: водяне, електричне і повітряне. У кожного з цих видів є свої плюси і мінуси. Ідеального виду опалювання дерев'яного будинку не існує. Завжди доводиться вибирати і чимось жертвувати.

Найбільш популярний вид опалювання - водяне опалення дерев'яного будинку (отопление сруба). З мінусів рідкого опалювання дерев'яного будинку варто виділити: трудність і складність в початковій установці, необхідність постійно стежити за генератором тепла. Якщо ви будете відсутні в зимовий час, обов'язково необхідно зливати усю воду з системи опалювання, щоб не стався її розрив.

Водяні системи опалювання досить економічні, у них висока теплоємність, що поза сумнівом відносять до плюсів цього виду опалювання для зрубів.

Системи водяного опалення для дерев'яного будинку ще підрозділяються на наступні типи:

- З штучним (з насосом) або природним рухом середовища.

- Однотрубчасті і двохтрубчасті системи.

- Вертикальні і горизонтальні.

- За типом прокладення магістралі: попутні або тупикові.

- За типом прокладення подаючої магістралі: з нижньою або верхньою розводкою.

Якщо ви будуватимете одноповерховий будинок з однотрубною системою опалювання, тоді у вас обов'язково виконуватиметься верхній тип розводки, що має на увазі під собою наявність горища, де розташовуватиметься подаюча магістраль.

Однотрубні системи естетичніші, ніж двотрубні. Вони легше монтуються і економічніші.

Якщо ви будуватимете двоповерховий дерев'яний будинок, тоді треба буде підключати двотрубні системи опалювання з вертикальними стояками.

Якщо розглядати пряме електричне опалювання дерев'яного будинку, яке найпопулярніше в Європі, але доки не набуло належного розвитку в країнах СНД, то можна виділити декілька плюсів. По-перше, електричне опалювання дозволяє вам легко регулювати рівні подання тепла. По-друге, опалювальні прилади абсолютно не великого розміру. По-третє, цей вид опалювання дерев'яного будинку екологічний і безшумний.

Використовуючи електричне опалювання в дерев'яному будинку, у вас є можливість робити систему опалювання розумнішою. Приміром, вам треба щоб система опалювання відключалася при певній температурі або у неї відбувалися включення за заданим розкладом.

Окрім рідкого і електричного опалювання, існує ще і повітряне.

З плюсів повітряного опалювання дерев'яних будинків можна виділити лише високу проникаючу здатність. Зате мінусів у цього типу досить багато. По-перше, це громіздкість конструкцій (печі, каміни), низька тепловіддача і нерівномірність розподілу повітря по приміщенню. По-друге, це низькі екологічні показники і дорожнеча опалювальних систем.

В основному повітряне опалювання в сучасних будинках застосовується як додаткове або декоративне. Як показує практика сьогодні каміни і печі використовуються тільки в малому відсотку нових дачних будинків. При будівництві дерев'яних будинків для постійного проживання камін або взагалі не будується, щоб не сталося дорожчання конструкції, або робиться мінімальних розмірів.

КИЇВСТАР 096 704 52 52

Email: srub-karpaty@i.ua

Сайт:  сруб-дом.com.ua

Проекты деревянных домов и бань

 

Статьи о срубах

Мы на You Tube

Деревянная скульптура.

Вопросы - ответы