Сруб-дом - срубы из Карпат

деревянные дома, бани из сруба с доставкой из Карпат - высокое качество, низкая цена

Вентиляция в срубе.

Вентиляція в зрубі. Вентиляция в срубе.

Деревина - це живий матеріал, який здатний самостійно дихати. Здавалося б, що дерев'яні будинки, в тому числі і дома из дикого сруба не треба вентилювати, тільки якщо це не спеціальні приміщення. Повітрообмін в дерев'яному будинку це звичайний процес, який відбувається тільки у тому разі якщо йому не заважати, не обробляти різними матеріалами.

Вентиляція в дерев'яному будинку потрібна в тих приміщеннях, де поганий повітрообмін. У таких приміщеннях, щоб не зіпсувати колоди, особливу увагу треба приділити вентиляції.

При обробки стін, приміром, масляними фарбами або штукатуркою ви самі закриєте повітрю доступ у ваше житло. При гідроізоляції руберойдом, можна взагалі закрити повітрообмін. Дерев'яні зруби (сруб) тим і хороші, що вони прекрасно виглядають і без декорування і обробки. Дерево саме по собі прекрасний, естетичний матеріал.

Щоб вирішити проблеми з вентиляцією, перше, що треба зробити - це вибрати між природною і примусовою вентиляцією. Цілком можливо їх доведеться комбінувати між собою.

Природна вентиляція - це найпростіший спосіб, який можна застосувати в дерев'яному будинку. З одного боку, під впливом вітру, у ваш будинок поступатиме повітря, а з іншою, підвітряної сторони, повітря буде виходити. Щоб забезпечити природну вентиляцію у себе у будинку досить відкрити вікна, кватирки, двері. У зовнішніх стінах передбачають припливні клапани, які повинні знаходитися не нижче 1.5 метра від підлоги.

Витяжні повітропроводи в котеджах найчастіше роблять в пральнях, сушарках, туалетах. Обов'язково треба робити вентиляцію в гаражі, особливо якщо до нього примикають інші будівлі.

Усі повітропроводи повинні вести на дах, де закінчуватимуться спеціальною насадкою. Саме ця насадка посилює відсмоктування повітря під впливом вітру.

Щоб посилити повітрообмін, можна поставити електричні вентилятори, які сприятимуть швидкому обміну повітря в приміщенні. Замість електричних вентиляторів можна повітронагрівачі, пиловловлювачі, компресори повітроохолоджувачі. Усі ці пристрої допомагають циркулювати повітрю, не залежно від того, яка на вулиці погода.

Щоб визначити, який тип вентиляції вам потрібний, досить поспілкуватися з проектувальником. Він зможе вам підказати, де треба розташувати і яку треба робити вентиляцію. Разом з архітектором, ви також зможете визначити, що треба зробити, щоб запахи від каміна або гаража не проникали в інші кімнати. Також архітектор підкаже вам яку вибрати систему кондиціонування.

 

КИЇВСТАР 096 704 52 52

Email: srub-karpaty@i.ua

Сайт:  сруб-дом.com.ua

 

Также читайте еще статьи:

Канадский сруб.

Дом из бревна.

Цена сруба в Украине.

Деревянный сруб.

Дикий сруб.

Купить сруб в Киеве не проблема.

Сруб по правилам.

Сруб бани. Срубы бань.

Фундамент для сруба.

Проекты деревянных домов и бань

 

Статьи о срубах

Мы на You Tube

Деревянная скульптура.

Вопросы - ответы