Сруб-дом - срубы из Карпат

деревянные дома, бани из сруба с доставкой из Карпат - высокое качество, низкая цена

Сруб бани. Срубы бань.

Зруб лазні. Зруби лазень.

Немає задоволення більше, ніж попаритися в лазні за містом: запах дерева, гаряча пара, мурашки по тілу після зграї крижаної води: Проте, якщо ви неправильно побудували лазню, задоволення можна істотно зіпсувати. Про те, як уникнути помилок при будівництві лазень (сруб бани) і саун, ми і розповімо.

Почнемо з традиційної української лазні, зовнішні стіни якої, як правило, зводяться з круглого лісу (зрубу). Це може бути як дикий зруб (дикий сруб баня),

так і оциліндрована колода (оцилиндрованное бревно баня). Рекомендуються для цих цілей хвойні породи дерев - смерека, сосна, і про це знають всі.

Проте далеко не всім відомо, що не будь-яка сосна годиться для споруди лазні, тобто не всяке дерево виявиться в такій якості довговічним. Дослідні фахівці рекомендують вибирати сосну або ялину з гірського регіону, наприклад, з Карпат (баня сруб Карпаты). Ви, звичайно, можете замовити і південну сосну - пористішу, але тоді не дивуйтеся, якщо через інший для року нижній вінець вашої лазні почне гнити.

Оптимальний діаметр колоди для лазні 20-25 сантиметрів: тонші пизводять до втрат тепла, товсті - громіздкі і незручні в монтажі. Бажано також, щоб колоди заготовлювалися в зимовий період, коли в стволі мінімум вологи. Всі колоди для будівництва піддаються сушці, а дуже вологі стволи добре висушити важко. Крім того, треба стежити за тим, щоб на дереві не були багато , для чого потрібно брати колоди з середини деревного ствола: комель і верхівка для споруди лазні не годяться.

Якщо всі ці умови дотримані, то стіни пропускатимуть менше тепла, що для лазні дуже важливе, а само будова служитиме довго, не підгниваючи знизу і не перекошуючись. Причиною перекосу може бути і фундамент. Залежно від характеру грунту він буває стовпчастим, таким, що складається з не-скількох бетонних або залізобетонних паль, встановлених нижче за глибину промерзання (в середньому це 0,8 метра, тому фундамент зазвичай роблять на глибину 1 метр). При цьому внизу необхідно зробити анкерну подушку. Якщо є необхідність, можна встановити стрічковий фундамент, який проходить по всьому периметру будови. Надійний і правильно встановлений фундамент - гарантія того, що ваша лазня зі зрубу (баня из сруба) простоїть довго, не вимагаючи перебудови.

Внутрішня обробка лазні теж має свою специфіку. Як правило, для обшивки стенів зсередини використовується осика, рідше - вільха і тополя. Для обробки саун застосовують ці ж породи, а ще - липа і кедр. Деревина всіх цих порід - вологостійка, мало схильна до розщеплювання і розколювання, а також володіє низькою теплоємністю, тобто не нагрівається при високій температурі. Окрім того, ці породи практично не виділяють смоли. Для виготовлення півока, спинок і обгороджувань інколи використовують екзотичне африканське дерево абаши, на якому в сауні можна сидіти або лежати навіть при дуже високій температурі.

Але дерево це достатньо дороге. Важливою частиною лазні є кам'янка, яка зрештою визначає, чи з'являться ті самі "мурашки" або ви зможете просто погрітися в лазні після прогулянки по морозному повітрю. Зараз на ринку пропонується немало видів устаткування для лазні, тому немає сенсу виготовляти кам'янку самостійно або замовляти її. Залежно від об'єму парною можна підібрати кам'янку, наприклад, фінського виробництва: це надійне і зручне устаткування, що дозволяє створювати різні кліматичні режими. Якщо ваша кам'янка буде електричною, то для саун невеликого розміру (об'єм парної до 10 кубічних метрів) розрахувати потужність печі нескладно: 1 кубічний метр об'єму - 1 кіловат потужності. Піч-кам'янка може працювати і на природному газі, і на відміну від електричної установки вона економічніша (адже газ - найдешевше паливо). А порівняно з дров'яною кам'янкою ви зможете скоротити час протоплювання, оскільки теплота згорання природного газу вища, ніж дрів.

Наповнення кам'янки виробляють різними матеріалами, деколи тими, що валяються прямо під ногами. Популярний діабаз, який виколупують з мостових при ремонті старих трамвайних колій, оскільки він добре тримає тепло. Проте при багатократному нагріванні-охолодженні він тріскається і тому вимагає частої заміни. Оптимальним наповнювачем, як визнають і фахівці, і клієнти, є талькохлорід, який теж дуже добре тримає тепло, але при цьому стійкий до перепадів температури і не дає тріщин.

Як правило, звичайна лазня (сруб бани) не потребує додаткової вентиляції - досить одного невеликого крізного отвору під стелею, щоб волога швидко випарувалася, а приміщення повністю просохло. Якщо стіни з дерева, то лазня "дихає" сама по собі, вона не настільки герметична, чим, допустимий, сауна, встановлена усередині великого будинку, і не вимагає примусової вентиляції. Якщо ж парна працює більше двох годин, вона має бути оснащена вентиляцією із зворотом повітря 10-20 кубічних метрів на людину в годині.

Освітлення в парній не слід робити дуже яскравим: достатні 25 ватів, причому світильники повинні мати спеціальний клас захисту для вологих приміщень. Природне освітлення завжди краще штучного, і чудово, якщо є можливість зробити вікно. Але розмахуватися не варто, щоб запобігти втратам тепла: зазвичай вікна в лазні мають розмір приблизно 60 на 70 сантиметрів.

Підлоги в лазні можна робити, які побажаєте. Але при цьому слід врахувати, що підлога з плитки в парній сильно нагріватиметься і ви не зможете ступати на нього босими ногами. А ось для помивочной плитка підійде: по-перше, там нижче температура, по-друге, дерев'яна підлога від великої кількості води може почати гнити.

До споруди лазні (строительство бани из сруба) на заміській ділянці не варто личити легковажно. Бажано не займатися самодіяльністю, а довірити будівництво професіоналам, в крайньому випадку - потрібно отримати у них найдетальніші консультації. А роботу слід починати з детального проекту зрубу бані (сруб бани проект).

Спорудження фундаменту, постачання деревини, само будівництво - всі ці етапи треба зв'язати між собою, щоб оптимізувати процес і зрештою отримати добротну лазню, так щоб "мурашки" по шкірі.

 

Звертайтесь до професіоналів і Ви отримаєте баню зі зрубу ціна (баня сруб цена) якої та якість залишать Вас задоволеними.

 

life:) 063 715 82 80

КИЇВСТАР 096 704 52 52

Email: srub-karpaty@i.ua

Сайт:  www.сруб-дом.com.ua

 

Также читайте еще статьи:

Канадский сруб.

Дом из бревна.

Цена сруба в Украине.

Деревянный сруб.

Дикий сруб.

Купить сруб в Киеве не проблема.

Сруб по правилам.

Плюсы дикого бревна.

Фундамент для сруба.

Проекты деревянных домов и бань

 

Статьи о срубах

Мы на You Tube

Деревянная скульптура.

Вопросы - ответы