Сруб-дом - срубы из Карпат

деревянные дома, бани из сруба с доставкой из Карпат - высокое качество, низкая цена

Дикий сруб. Дома из дикого сруба.


Дикий зруб. Будинки з дикого зрубу.

 

Дана стаття присвячується дерев'яним будинкам із дикого зрубу (дикий сруб), їхній природі та відмінності від інших дерев'яних будинків.


Чи вдалося людині, що вважає себе господарем природи, хоч в чомусь матінку-природу поліпшити? Будь-яке втручання в «єство», що приводить до удосконалення, що здається, завжди приводило до порушення природного балансу, погіршення вихідних якостей і навіть руйнування.

Візьмемо хвалений і супермодний сьогодні клеєний брус. Звичайно, споруда будинку з цього матеріалу займе менше часу, чим із звичайного дерева, оскільки матеріал буде вже висушений і проклеєний. Клеєний брус, безумовно, буде ідеально рівним, гладким і естетичним. АЛЕ,

по-перше, під час штучної сушки станеться кристалізація смоли, пори деревини закупоряться, і вона припинить "дихати".

по-друге, дерево в цьому випадку виявиться лише одним з матеріалів при будівництві Вашого будинку, а другим, як Ви розумієте, виявиться клей. І в чому тоді сенс? Всі природні переваги дерева: здатність підтримувати в будинку ідеальну для людини вологість, здатність «дихати», завдяки постійному обміну повітря на клітинному рівні, і тому подібне — все це піде у міру спроб «удосконалити» природні властивості деревини. І стане таке дерево лише ще одним будівельним матеріалом нарівні з цеглиною і бетоном.

А оциліндрована колода? Не сперечатимемося: інколи, при будівництві невеликих споруд або так званих малих форм, кращого матеріалу не знайти. Але будинок? В процесі виробництва колоди, ніж верстата «стрижить під одну гребінку» всі дерева, по-варварськи знімаючи з них найкоштовніший шар — так звану заболонь, яка є найміцнішим шаром в структурі дерева і захищає колоду від зовнішніх дій. Міцність і довговічність падає в рази! Ви цього хочете? Можливо, з метою економії. Але це ж Ваш будинок. Чи варто економити на головному — якості основного будівельного материала?

І, нарешті, ручне вирубування (дикий сруб), до якого ми Вас закликаємо. Ми робимо це не тому, що нам так вигідно або зручніше (зручніше і швидше для нас — побудувати будинок з клеєного бруса або оциліндрованної колоди), а тому що будівництво дикого зрубу — дійсно оптимальне співвідношення ціни-якості і тому що саме в цій галузі ми експерти. Саме на будинки з дикого зрубу ми даємо найбільшу гарантію.

Відзначимо, що на Заході вже давно зрозуміли, що найпрестижніші і дорожчі будинки лише з масиву і лише ручного виготовленя (ручная рубка). Там прийнято жити в єднанні з природою, а головний параметр житла для європейців — екологічність. Так, доля рубаних дерев'яних котеджів серед індивідуальних і двоквартирних будинків Німеччини, лише за останніх 10 років, подвоїлася, і ця тенденція має наростаючий характер.

Ми «ЗА» ДИКИЙ ЗРУБ (дикий сруб), тому що:

- Копітка праця наших майстрів, на відміну від верстатних методів обробки деревини, дозволяє не лише зберегти природні захисні шари деревини, але і врахувати особливості кожної, окремо взятої колоди, виконавши всі з'єднання з особливою точністю і мінімальними зазорами. Саме тому рубані дерев'яні будинки по добротності і довговічності у декілька разів перевершують брусові, щитові, каркасні будинки і будинки з оциліндрованної колоди, що забезпечує довгострокову економію.

- Колоди кантуються скобелем та/або рубанком вручну суворо уздовж волокон і смоляних кишень дерева. При цьому закупорюються смоляні кишені, що дає колоді в зрубі додатковий захист від вологи.

- Добре зрубаному дерев'яному будинку з колод великого діаметру не потрібна обшивка стін ні зовні, ні усередині, що веде до економії витрат на обробку.

Основні етапи виготовлення будинку дикого зрубу (дома из дикого сруба) не відрізняються від традиційного.

1. Зруб збирається на нашій виробничій території. Під час першого збирання звертається увага на зовнішній вигляд зрубу і на наявність зазорів. Замовник спочатку приймає зруб. Тривалість цього єтапу від одного до двох місяців залежно від проекту.

2. Зруб розбирається, вантажиться і транспортується до Замовника.  Фундамент на момент транспортування зрубу має бути вже залитий. Потім відбувається збирання зрубу на фундаменті, тривалість якої складає до 2 тижнів.

3. Після закінчення від півроку до року закінчується усихання деревини, діаметр колод зрубу зменшується на 5-10%. В процесі усадки колод вони усаджуються в місце, що звільнилося, але завдяки майстерності та досвіду наших працівників та якості гірської смереки, зазори є мінімальними.

4. Тепер можна розпочати дизайн і зовнішню обробку дикого зрубу. Тривалість цього процесу залежить від багатьох чинників і в першу чергу від потреб Замовника. Під час усадки зрубу можна виконувати частину будівельних робіт дотримуючись певних технологій.

 

Звертайтесь до професіоналів і Ви отримаєте дикий зруб будинку або бані ціна (дикий сруб цена) якого та якість залишать Вас задоволеними. Ми будуємо в Києві і по всій Україні (в Киеве и по всей Украине).

 

 

КИЇВСТАР 096 704 52 52

life:) 063 715 82 80

Email: srub-karpaty@i.ua

Сайт:  www.сруб-дом.com.ua

 

Также читайте еще статьи:

Канадский сруб.

Дом из бревна.

Купить сруб в Киеве не проблема.

Деревянный сруб.

Цена сруба в Украине.

Сруб бани. Срубы бань.

Сруб по правилам.

Плюсы дикого бревна.

Фундамент для сруба.

Проекты деревянных домов и бань

 

Статьи о срубах

Мы на You Tube

Деревянная скульптура.

Вопросы - ответы